Hemgjorda Delicatobollar

bakrecept, choklad, godis, småkakor / delicato, englamajasgodsaker, hembakat, hemgjorda delicatobollar, kokosolja, småkakor / Permalink / 0
 
Ni läser helt rätt! Denna är hemgjord men smakar precis som en köpt delicatoboll om inte till och med bättre. Kul att göra själv också så man vet precis vad den innehåller och slipper konstgjorda ämnen. Dessa är perfekta att göra och överraska med, när jag har bjudit folk på dem är de förvånade över att jag har bakat dem. Men det har bara varit positiva komentarer så det är ju bara ett gott tecken. Smidigt att baka något gott utan att behöva använda ugnen.
Så älskar du delicatobollar lika mycket som jag gör, testa dessa! Supersmarriga :)
 
Receptet ger ca 14 stycken.
 
Chokladdeg
3 msk starkt, kallt kaffe
4 dl havregryn
50g mjölkchoklad
2 dl florsocker
50g smör, rumsvarmt
50g kokosolja
1 tsk vaniljsocker 
3 msk kakao
 
Garnering
100g mörk choklad
50g mjölkchoklad
1 tsk rapsolja
Kokos
 
Chokladdeg: Börja med att mixa havregrynen till ett fint pulver. Tillsätt sedan kaffet och mixa ihop det. Smält chokladen på låg värme. Blanda i en annan skål florsocker, vaniljsocker, smör och kokosolja. Det ska bli väl blandat och krämigt. Vänd sedan ner de mixade havregrynen och kakaon. Rör tillsist ner den smälta chokladen. Forma smeten till höga bollar som blir lite mer spetsiga upptill. Ställ de i frysen i 1 timme så de får stelna. 
 
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan när allt har smält och rör om ordentligt. Doppa chokladbollarna i chokladen och rulla de sedan snabbt i kokosen innan chokladen stelnar. Låt de stelna i kylen en liten stund innan servering. Det fungerar utmärk att frysa dem om det önskas. 
Till top