Smore´s Cupcakes



Bottnar
50g smör
100g digestivekex
15g strösocker
100g choklad
36st mini-marshmallows
Muffinssmet
140g vetemjöl
170g strösocker
45g kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ägg
125g mjölk
45g rapsolja
Fluff
1½ äggvita
2⅓ dl vit sirap
1 nypa salt
110g florsocker
½-1 vaniljstång
Bottnar: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
Lägg en sked med smulor i botten på varje form och platta med baksidan av en sked. Grädda i ugnen i 4 minuter. (Programet 8-10minuter)
Ta ut plåten och lägg i en bit choklad i varje form tills den börjar smälta. Fäst 3 st marshmallows per cupcake i chokladen och ställ i frysen medan du blandar smeten.
Muffinssmet: (Programet sänkt värmen till 170 grader) Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en bunke och vispa ihop ordentligt. Vispa sedan ihop ägg, olja och mjölk innan du blandar de med de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet.
Fyll ¾ av cupcakeformen och baka i ca 15 minuter.
Ta ut plåten och låt dem svalna helt innan du tar bort dem.
Fluff: Vispa äggvita, vanilj, sirap och salt på hög hastighet i ca 15 minuter. Sänk hastigheten och tillsätt siktat florsocker. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa en topp på varje cupcake.

