Havreformar med vaniljkräm och bär

En perfekt sommarefterrätt till dig som inte vill ha det för sött. Den frasiga havreformen tillsammans med vaniljkrämen bara smälter i munnen!
Recept till 8st
Havreskålar:
150g smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4 msk farinsocker
2 krm salt
Fyllning:
ca.3 portioner marsán vaniljkräm
Dekoration:
bär tex. jordgubbar
ca. 20g mörk choklad
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjölet, havregrynen, farinet och saltet i en skål. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i 8st muffinsformar i metall. Ställ formarna kallt mins 30min. Smält chokladen och häll den i en påse som du klipper ett jättelitet hål i. Spritsa de mönstren du vill ha på ett bakplåtspapper. Ställ i frysen till servering. Sätt ugnen på 175˚. Grädda formarna ca.15 min till de är gyllenbruna och frasiga. Låt kallna. Fyll formarna med vaniljkrämen och lägg på bären och chokladen. Dags att servera!
♥
Vad glad jag blev när jag hittade den här bloggen. Jag bara älskar kakor och godsaker och dina bakverk ser underbara ut! De här små kakorna ser jättegoda ut. Det måste jag prova baka någon gång.