Knäckebröd med frön

bakrecept, bröd & bullar / flingsalt, frön, knäcke, knäckebröd / Permalink / 0
 
Detta receptet är hämtat ut bakboken himmelskt gott. Det är en bakbok som Allianskyrkan i Ölmstad har gjort. De har samlat in recept från de som bor i Ölmstad och sen gjort en bakbok av det. Nu har bok nummer 2 kommit ut. Och eftersom jag bor i Ölmstad så har jag med 3st recept denna gången! En rolig bok att ha med mycket blandning på recept.
Detta receptet är i boken citerat "Absoluta favoritknäcket hemma hos oss. Man kan äta det precis som det är, nästan som godis."

½ dl rapsolja
2 dl majsmjöl
1 dl rostade solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ tsk salt
2 dl kokande vatten
flingsalt
 
Sätt ugnen på 150˚.
Alla ingredienser blandas ihop och plattas ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Mitt tips är att ta ett bakplåtspapper på degen också och sedan stryka ut degen med händerna och ev. kavla. Man blir inte kladdig!
Strö över flingsalt.
Skåra knäcket så blir det lättare att dela knäcket då det är gräddat.
Grädda i ca.65 min.
 
 
Till top