Mjölkchokladsnittar
bakrecept,
choklad,
snittkakor
/
bakrecept,
bikarbonat,
choklad,
chokladdröm,
farinsocker,
mjölkchoklad,
mjölkchokladsnittar,
nybakat,
snittkakor
/
Permalink /
1

Vad kan bli godare än kakor med mjölkchoklad? Det är få saker som slår det!
Mjölkchokladsnittar är snabbgjorda kakor som är mjuksega i mitten, frasiga i kanterna och fyllda med härlig mjölkchoklad. Helt galet goda kakor!
25-35 st
75g smör
¾ dl strösocker
¾ dl brunt farinsocker
¾ dl strösocker
¾ dl brunt farinsocker
½ ägg
1½ tsk vanilkjsocker
¼ tsk bikarbonat
1 liten nypa salt
2 dl vetemjöl
50g mjölkchoklad, grovhackad
Sätt ugnen på 180˚.
Blanda ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
Tillsätt mjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda sist snabbt in chokladen i degen.
Dela degen i två delar. Rulla dem till längder och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. De flyter ut under gräddningen.
Grädda längderna mitt i ugnen i 12-14 min.
Skär längderna i sneda snitt direkt när de kommer ut från ugnen, låt dem sedan kallna och stelna på plåten.


Recept från tidningen "hembakat"
♥
Låter sjukt gott i höstrusket tillsammans med en kopp te. Ska bakas idag