Mjölkchokladsnittar

bakrecept, choklad, snittkakor / bakrecept, bikarbonat, choklad, chokladdröm, farinsocker, mjölkchoklad, mjölkchokladsnittar, nybakat, snittkakor / Permalink / 1
 
Vad kan bli godare än kakor med mjölkchoklad? Det är få saker som slår det!
Mjölkchokladsnittar är snabbgjorda kakor som är mjuksega i mitten, frasiga i kanterna och fyllda med härlig mjölkchoklad. Helt galet goda kakor! 
 
25-35 st
 
75g smör
¾ dl strösocker
¾ dl brunt farinsocker
½ ägg
1½ tsk vanilkjsocker
¼ tsk bikarbonat
1 liten nypa salt
2 dl vetemjöl
50g mjölkchoklad, grovhackad

Sätt ugnen på 180˚.
Blanda ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
Tillsätt mjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda sist snabbt in chokladen i degen.
Dela degen i två delar. Rulla dem till längder och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. De flyter ut under gräddningen. 
Grädda längderna mitt i ugnen i 12-14 min.
Skär längderna i sneda snitt direkt när de kommer ut från ugnen, låt dem sedan kallna och stelna på plåten.
 
 
 
 
 Recept från tidningen "hembakat"
 
 ♥
 
 
#1 - - Jenny:

Låter sjukt gott i höstrusket tillsammans med en kopp te. Ska bakas idag

Till top