Mjuka chokladrutor
bakrecept,
choklad,
långpannekakor
/
Mjuka chokladrutor,
bakrecept,
choklad,
glasyr,
kaka i långpanna,
långpannekakor,
nybakat
/
Permalink /
0
Lätt att baka, lätt att paketera, alltså en perfekt picknickkaka!
Jag bakade denna just för att ha med till badstranden eller vad man nu vill. Den är väldigt bra då glasyren är god att ha på men klibbar inte ihop så lätt med kakorna under när man paketerar. Smidigt!
God är den också, såklart! Kakan smakar mycket choklad och passar väldigt bra ihop med glasyren som smakar vanilj. Mums!
Kaksmet
4 ägg
3 dl strösocker
150g smör
1½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 1 dl kakao
2½ tsk bakpulver
1 tsk lakritspulver
Glasyr
4½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
75g smör
2-3 msk vatten
Kaksmet: Sätt ugnen på 180C.
Smält möret i en kastrull och till sätt sedan mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Häll sedan i smör- och mjölkblandningen. Rör försiktigt med en slickepott och försök behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
Blanda alla de torra ingredienserna för sig.
Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd ner det med en slickepott.
Klä en långpanna, ca 27 x 32 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen i 20-23 minuter. Låt den kallna.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Blanda sedan ihop alla ingredienser och vispa med elvisp så att den blir fluffig. Anpassa mängden vatten för att den ska vara lagom tjock och bredbar.
Bre på ett jämnt lager av glasyren på kakan när den har kallnat.
Följ mig på instgram för att se fler bilder och veta när nya inlägg kommer upp, @englamajasgodsaker