Ahlgrens Bilar Pannacotta med crunch

bakrecept, desserter / Ahlgrens Bilar, Ahlgrens Bilar Pannacotta med crunch, Blogg.se, Pannacotta, Veckans facebookbloggare / Permalink / 3
Jippie!! Jag har blivit utsedd till veckans Facebookbloggare, jätteroligt verligen! 
Jag blev så förvånad igår kväll när jag fick mailet om att det var jag. Detta innebär att jag har blivit intervjuad av blogg.se. Intervjun ligger uppe på deras facebooksida, så vill ni läsa den så gå in där.
Det betyder också att jag ligger uppe på deras startsida vilket är jätteroligt.
Därmed passar jag på att säga ett stort Välkommen till alla nya läsare som hittat hit. Hoppas att du hittar något som faller dig i smaken!
 
För att fira detta så tänkte jag ge er recept på denna fantastiska pannacottan. 
ENDAST TVÅ INGREDIENSER BEHÖS!!
Det är en len pannacotta med smak av Ahlgrens Bilar.
Den är inte alls svår att göra vilket är superbra.
Vill man göra olika lager som jag har gjort tar det lite tid för då måste lagrena stelna innan man häller på nästa lager, men som sagt, den är inte svår att göra, tar bara lite längre tid. Men man behöver heller inte göra olika lager och då tar det inte riktigt lika lång tid.
 
Detta är en perfekt efterrätt till i stort sätt vad som helst. Ett plus är att den passar både stora och små i smaken.
Till pannacottan gjorde jag en crunch som var jätteenkel att svänga ihop lite snabbt. Den passade väldigt bra till, eftersom det blev lite mer att tugga på och något till. Jag gissar på att om man inte har något till kan det bli väldigt mastigt. 
Nu ska ni få receptet!
 
10 portioner
 
Pannacotta
9 dl vispgrädde
2 påsar Ahlgrens Bilar
 
Crunch
80g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Pannacotta: Sortera bilarna i de olika färgerna. Värm upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme. Ta 40-50 bilar och värm några sekunder i micro. Se upp så att det inte blir för länge då bilarna blir som klister och inte går att använda. Häll de värmda bilarna i grädden och rör om tills allt har smält. Häll upp i serveringsglas och låt stelna i ca 2 timmar i kylskåp. Gör sedan likadant med de andra färgerna. 
Låt den svalna och stelna.
 
Crunch: Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser väl och gör små smulor av degen med fingertopparna.
Bre ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 10 minuter. Rör om några gånger så att det inte bränns. 
Ta ut plåten och hacka smulorna så att de blir mindre. Låt svalna.
 
Toppa med lite crunch på varje pannacotta och dekorera med några bilar.
 
Tack alla som kommenterar så fint här på bloggen och på instagram ( @englamajasgodsaker ), det betyder jättemycket och jag blir jätteglad varje gång! 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - lillemmish:

Åh va gott, detta ska jag testa :-)

Svar: Ja! Lycka till!♡
Engla-Maja Hörstrand

#2 - - Hanna Karlsson:

Åh så gott!

Svar: Jaa!
Engla-Maja Hörstrand

#3 - - Emma:

Vad gott och vad bra att jag hittade ett recept på detta då jag tänkt jag skulle testa! 😀

Svar: Lycka till!♡
Engla-Maja Hörstrand

Till top