Mjuk chokladkola med Turkisk peppar

bakrecept, choklad, godis, jul / Turkisk peppar, bakrecept, choklad, choklad, jul, julgodis, mjuk chokladkola / Permalink / 0
 
Den här kolan gjorde vi i familjen förra året till jul och nu blev det en favorit i repris. Den bara smälter i munnen. Och lakritsen som bara finns där och gör det lite krispigt och riktigt gott. 
 
Dock har vi ingen kökstermometer hemma och visste inte riktigt när den var klar, så i år blev den lite kladdigare och jag fick skära dem i bitar och sedan lägga dem i knäckformar. Lite enklare blev det att äta dom då! Kanske inte dom vackraste, men dom är lika goda för det!
 
Kanske har ni redan gjort ert julgodis men jag tänker att ni ändå kan få ta del av detta recept och kanske spara det till nästa år!? Det tycker jag är en bra ide!!
 
 
 
ca 50 st
 
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
2 dl ljus sirap
100g mörk choklad, hackad
½ tsk ättiksprit, 12 procent
100g smör
10 bitar Turkisk pepparkarameller, hackade
 
Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt det koka i 15-20 minuter till ca 122 grader.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt choklad, ättiksprit och smör. Rör om tills smeten är jämn och fin. Låt smeten svalna något och tillsätt sedan den Turkiska pepparen. Rör om försiktigt så att godisbitarna inte smälter för mycket.
 
 
 
 
 
 
 
Till top