Sockerfria jordnötsrutor

bakrecept, godis, småkakor / baka sockerfritt, jordnötsmör, jordnötter, sockerfri kaka / Permalink / 0
Idag bjuder jag på ett recept som är en nyttigare variant. Passar bra som kaka till fika, godisbit på lördagen eller som en energibit när du jobbat hårt. Om du vill kan du tillsätta tex kokos eller dadlar, minska då mängden havregryn. 
 
Jag tycker detta är ett bra alternativ till en kaka med socker, eftersom den ändå är god. Det borde väl betyda att man kan äta hur många som helst.. eller!?
 

Botten
2 dl jordnötssmör (crunchy eller creamy)
2 dl havregryn
30- 50 gram av valfria nötter
1 dl vatten

Överdrag
2 msk kokosolja
150g mörk choklad
Hackade nötter

Botten: Mixa i en matberedare eller hacka nötterna och dadlarna (vill du ha nötterna på toppen får du göra det för sig)
Blanda jordnötssmör och havregryn i en bunke. Blanda i nötterna. Tillsätt vatten tills det blir en krämig konstisens.Klä en form eller något typ fyrkantigt fat som är ca 40x30 cm med plastfolie.
Överdrag: Smält samman chokladen och kokosoljan över ett vattenbad. Pressa kaksmeten samman i formen och häll sedan över chokladen och efter dina hackade nötter. Ställ i frysen ett par timmar eller över natten. Skär sedan i önskad storlek.

 
Till top