Kladdkaka med Kola

bakrecept, choklad, kladdkakor / choklad, choklad, kola & flingsalt, kladdkaka, kladdkakans dag, nybakat / Permalink / 0
Igår var det kladdkakans dag, värt att fira!! Tyvärr har jag haft lite mycket att göra så det får bli att fira den idag istället, vilket fungerar det med!
Kladdkakor kan man ju baka i alla möjliga olika former och smaker vilket är så bra, då passar det också alla olika smaker. 
Smidiga är de ju också att baka och det är alltid en fördel.
 
Så idag svängde jag ihop en smarrig kladdkaka med kolatäcke som det lilla extra. Och med lilte flingsalt på toppen blir det ännu bättre. Ser det inte underbart gott ut!?
 
Kladdkaka
150g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 nypa salt
 
Kola
2½ dl vispgrädde
1,25 dl sirap
1½ dl strösocker
50g smör
 
 
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Börja sedan med och smörja och bröa en form med löstagbar kant (går bra med annan form också). Smält smöret i en kastrull. Blanda sedan ihop ägg och strösocker med en slickepott. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en klumpfri smet. Blanda i smöret i smeten. Häll nu smeten i den bröade formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan sedan svalna.
 
Kola: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt det sedan koka på medelhög värme tills den är uppe i temperaturen 124 grader. Häll direkt kolan på kakan. Strö gärna över flingsalt på toppen.
 
Fler recept på kladdkakor hittar du under kategorin "kladdkakor". Kanske är du lika sent ute som jag med att fira denna dag, det gör absolut ingenting, kladdkaka kan man äta varenda dag ;)
 
Lycka till!
Till top