Cheesecake med vit choklad och bär

bakrecept, choklad, tårtor / bakad cheesecake, blåbär, cheesecake, jordgubbar, midsommarafton, midsommartårta, midsommmar, vit choklad / Permalink / 0
Detta är tårtan vi hade på midsommar. Vi har en annan tårta som vi alltid brukar göra hemma till midsommar med jordgubbar och apelsin, men i år blev det denna som variation. 
 
Det är en bakad cheesecake med smak av vanilj och vit choklad, och sen toppad med massa bär. 
Den blir väldigt mastig och man behöver inte så mycket, vilket gör att den räcker till många. 
Jag är glad över att det blev över från midsommarafton eftersom då kunde jag äta lite idag också!
 
Ett plus med denna är att den kan göras dagar innan, och sedan gör man bara toppingen och lägger på den och bär innan servering. Smidigt och gott!
 
Botten
75g smör
200g Digestivekex
 
Fyllning
100g vit choklad
400g Philadelphiaost
250g kesella, 10%
1 dl strösocker
3 ägg
 
Topping
1-2 vaniljstänger
4 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
Färska jordgubbar & blåbär
 
Botten: Sätt ugnen på 175˚. Smält smöret på låg värme. Krossa kexen till små smulor. Häll på smöret och blanda. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant ca 24cm i diametern. Grädda bottnen i ca 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut den och sänk temperaturen till 150˚. 
 
Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Vispa Philadelphia, kesella och strösocker. Rör i äggen och chokladen. 
Häll smeten på bottnen och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Kakan ska inte få någon färg. 
 
Topping: Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Vispa fröna, crème fraichen och florsockret med elvisp till en fluffig och bredbar kräm. 
 
Bre på toppingen på kakan när den har svalnat och garnera med färska bär. 
 
 
 
 
 
 
Till top