Hallon/Dumlegrottor

bakrecept, småkakor / Hallon/Dumlegrottor, bakrecept, dumle, dumlegrottor, hallongrottor, hallonsylt, mjölkfria kakor, mjölkfritt, nybakat, småkakor / Permalink / 0
Mmm, ser de inte gudomligt goda ut? Jag kan lova dig att dessa småkakor är gudomliga också! 
 
Min mamma fick beskriva kakan efter att hon hade smakat. Spröd, porös, mjuk seg god sylt, mjuk seg dumle, precis som hallon/dumlegrottor ska vara. Jag kan bara instämma, riktigt perfekta kakor!
 
Nybakade småkakor till söndagsfikat skulle väl inte sitta helt fel?!
 
Jag tycker att den med dumle är godast men det är ju helt en smaksak. Men jag gjorde några med hallonsylt också för att de skulle bli helt mjölkfria, vilket hallongrottorna är. Byt bara ut smöret mot mjölkfritt smör. 
 
Ja, som du kanske hör och förstår så tycker jag att de har kakorna är vääldigt goda, så nu ska du få receptet så att du också kan njuta av varje tugga!
 
 
ca. 22st
 
4½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
250g rumsvarmt smör (ev. mjölkfritt)
Hallonsylt eller/och Dumlekolor
 
Sätt ugnen på 200ᵒ.
Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker väl. 
Skär smöret till kuber och tillsätt det. 
Knåda snabbt ihop till en deg, arbeta den inte mer än vad som behövs. 
Rulla små bollar och lägg i minimuffunsformar på en plåt. Gör en grop i varje och klicka i hallonsylt eller tryck i en halv dumlekola.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
 
 
Följ mig gärna på instagram @englamajasgodsaker
 
 
 
 
 
Till top