Brownies med fudgeglasyr

bakrecept, choklad, långpannekakor / brownies, choklad, chokladdröm, fudge, fudgeglasyr / Permalink / 0
 
Lördagsgodis? Kaka till fest? Efterrätt? Dessert? Kalaskaka?
Jaa, den här kakan kan man nog använda sig av till många olika tillfällen. Lika god varje gång!
Ska man bara ha det till vardagsfika och inte vill ha det riktigt lika sött så gör bara själva brownien. Den är enkel, snabb och smidig att göra, fast i och för sig är glasyren också enkel att göra. Det är lätt att bestämma storleken på sina kakor. Jag gjorde de hyffsat små, då det kan bli för mycket med en förstor bit.
 
Brownie
125g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
 
Fudgeglasyr
1 ½ dl vispgrädde
200g mörk choklad
½ tsk smör
 
Brownie: Sätt ugnen på 175˚. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen.
Fudgeglasyr: Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
Bred ut fudgen på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. 
 
Recept från "hembakat"
 
 ♥
Till top