KladdkakeMuffins

bakrecept, choklad, kladdkakor / Engla-Majas bakblogg, chokladmuffins, englamajasgodsaker, kladdkakemuffins, nybakat / Permalink / 1
Kladdkakemuffins kan ju vara något av det bästa som finns. Särskillt när de får en ordentlig kant som är knaprig men ändå seg, och lagom kladdig i mitten. Kan inte bli så mycket mer perfekt. 
 
Min bror bjöd på dessa till sin klass idag, och vad jag hörde var det uppskattat! Så smidigt att göra till många personer.
 
Det som är bra också är att de passar till alla tillfällen. Perfekta till barnkalaset. Perfekta till efterätt, med en klick grädde och lite bär till. Men även perfekta till en vardagsfika. 
När man bakar dom kan man ju passa på att äta lite smet, och den är inte dum den kan jag lova dig. Mums!!
 
ca. 15st
 
100g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
ev. ½ krm lakritspulver
 
Börja med att sätta ugnen på 200˚. Smält smöret på låg värme.
Vispa sedan ägg och strösocker poröst. Blanda alla torra ingredienser väl i en skål. 
Rör försiktigt samman äggblandningen och mjölblandningen med en slickepott. 
Tillsätt smöret och rör om.
Placera ut muffinsformar på en plåt. Använd gärna en muffinsplåt om du har det. 
Klicka ut smeten i formarna och grädde i mitten av ugnen i ca. 9 minuter.
Låt svalna i muffinsplåten.
 
 
 
 
Till top