Vaniljfudge

bakrecept, godis / vaniljfudge / Permalink / 0
 
Härliga små läckra bitar som funkar till lördagsgodis, fika eller vad du vill. Det går verkligen inte att motstå dem när de står på bordet!
 
1 vaniljstång
5 dl socker
2½ dl grädde
1½ dl mjölk
2 msk sirap
 
Klä bottnen på en brödform (ca 10 x 30 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda socker, grädde, mjölk, vaniljfrön och sirap i en kastrull. Tänk på att använda en stor och vid kastrull så att smeten inte kokar över. Koka upp på svag värme under omrörning tills sockret lösts upp. Låt sedan koka utan omrörning tills smeten har 122°C (ca 1tim). Kontrollera med en digital kökstermometer.Ta kastrullen från värmen och låt svalna 5 minuter. Rör sedan med en slev tills smeten blivit tjock och matt. Häll fudgen i formen, släta till ytan och låt den svalna i kylen. Skär upp i tärningar innan fudgen kallnat helt.
 
 
Till top