Marängskålar med Lemon Curd

bakrecept, godis, maränger, påsk / Citron, Engla-Majas Lemon Curd, Hemmagjord Lemon Curd, Lemon Curd, Marängskålar med Lemon Curd, maizena, maränger, äggula, äggvita / Permalink / 0
 
Påsken börjar närma sig, det kommer fram små söta kycklingar lite här och där. Men det betyder också påskbaka! Så idag tänkte jag börja med att bjuda på ett recept, marängskålar med Lemon Curd som ser ut som stekta ägg, vilket passar väldigt bra till påsk. 
Dock lite godare än vanliga ägg!
 
 
Jag valde även att göra vanliga maränger, då det går åt här hemma. Hur gott är det inte att ta en maräng att smaska på!?
 
 
Den söta marängen som möter den syrliga curden gör att det blir en perfekt liten go'bit till fika, dessert, marängsviss, godis eller när du nu vill, den förgyller vilken stund som helst!
 
Marängskålar
 
148g äggvita 
3 dl strösocker
4 tsk maizena
några droppar citronsaft
 
Sätt ugnen på 125˚.
Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt, toppigt skum. Tillsätt sedan lite strösocker i taget, och vispa till en fast maräng. När den är klar ska du kunna hålla bunken med smet över huvudet utan att du blir dränkt i marängsmet! ;) Vänd ner maizena och citronsaft.
 
Häll smeten i en sprits och spritsa ut avlånga bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en ring uppepå bottnen, för curden. 
Gör du vanliga maränger är det bara att spritsa dem i den form och storlek du vill ha.
Grädda marängskålarna i 1 timme.
Stäng sedan av ugnen och låt dem stå kvar i någon timme för att torka ordentligt. 

 
Jag kan ju säga att hemmagjord Lemon Curd är såå mycket godare än köpt. Lätt värt tiden det tar att göra den.
 
Hemmagjord Lemon Curd
 
2 citroner
2 äggulor
2 dl strösocker
75g smör
 
Skär smöret i kuber och låt det stå framme och mjukna.
Riv skalet på de båda citronerna och pressa ur saften.
Vispa ihop äggulorna lätt med strösocker i en kastrull. (Räcker med att vispa för hand.) 
Tillsätt sedan citronsaften och det rivna skalet. Sätt grytan på plattan på svag värme och rör hela tiden tills den har tjocknat. 
Tillsätt då smörkuberna och låt den smälta. Rör så att curden blir slät. 
Låt den svalna.
 
 
 
 
Fyll marängskålarna men Lemon Curd när den har svalnat. 
Njut!
 
 
 
 
 
 
 
Till top