Fudge & Rocky RoadChokladkladdkaka

bakrecept, choklad, kladdkakor / Fudge & Rocky RoadChokladKladdkaka, Rocky Road, bakrecept, choklad, dumle, fudgeglasyr, kladdkaka, marshmallows, nybakat / Permalink / 11
Idag är det jättefint väder ute så jag ligger faktiskt ute i solen och skriver detta inlägg. Så härligt att vi kunde få lite sommar tillslut. I veckan började skolan, jag började 9:an. Sista året i grundskolan, det är bara att köra! 
Men nu ska det inte handla om väder och skola. Det ska handla om en fantastiskt god chokladkaka. 
 
"Här är resultatet på vad jag bakade idag, och jag känner att jag inte behöver förklara så mycket om den, ni ser ju på bilden hur FANTASTISKT god den ser ut!? Jag säger bara: MUMS!!"
Detta är vad jag skrev på instagram när jag precis hade bakat och smakat denna. Och den är verkligen så god, att det nog är den godaste kladdkakan jag har ätit.  Men jag ska förklara lite om den i alla fall. ↓
 
Det är en vanlig chokladkaka eller kladdkaka med en len och krämig fudgeglasyr på. När jag brukar göra fudgeglasyr brukar jag ha choklad i. Men denna gången hade vi inte det hemma så därför är denna med kakao. Men den är lika god ändå. Ovanpå har jag lagt dumle och minimarshmallows och sedan ringlat över lite fudgeglasyr som jag fick över. 
Visst låter det supergott!?
Kladdkaka är alltid gott men den här är extra god!  Antingen gör man bara kladdkakan och det enklaste kan man ibland tycka är det godaste. Eller så öser man på lite mer godsaker. Jag känner att en kladdkaka kan aldrig få för mycket gott, precis som denna!
 
 
Kladdkaka
100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
 
Fudgeglasyr
1½ dl grädde
¼ dl strösocker
1 msk sirap
½ msk smör
1 msk kakao
 
Topping
Dumle
Minimarshmallows
 
Kladdkaka: Sätt ugnen på 200ᵒ. Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta sedan ner det i äggblandningen. blanda försiktigt så att luften behålls i smeten. Rör sedan i det smälta smöret. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll sedan smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 13-20 minuter. Låt kallna.
 
Fudgeglasyr. Häll alla ingredienser i en kastrull. Koka glasyren tills den tjocknar. Rör då och då. 
Häll glayren jämnt över kakan. 
 
Topping: Dela dumlen i mindre bitar. Strö över dumlen och minimarshmallows över kakan. 
Ringla lite glasyr över om du har någon kvar.
 
 
 
 
 
Till top