Vit chokladkladdkaka
bakrecept,
choklad,
kladdkakor
/
bakrecept,
choklad,
chokladdröm,
mjuk kaka,
nybakat,
vit choklad
/
Permalink /
1

En ganska söt kaka med mycket smak av vit choklad. Denna kakan förgyller fikat!
Receptet har jag tagit från tidningen "hembakat" som är fylld av godsaker. Jag gillar tidningen väldigt mycket och prenumererar på den. Många goda saker jag har testat att baka därifrån. Vill du ha en blandning på lite nya fräscha recept rekommenderar jag "hembakat". Det är så många recept i en enda tidning!
Receptet på den här kladdkakan kommer från nummer 7 2014 och där i är det special: frossa i choklad.
Ett tips är att göra kakan en dag innan servering, då den var mycket godare dagen efter.
Kaksmet
200 g smör
100 g vit choklad
3 ägg
3½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
Garnering
30 g vit choklad, smält
florsocker
Sätt ugnen på 175˚.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner resten av ingredienserna till en slät smet.
Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, som är bröad med kokos.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-35 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Låt kakan kallna.
Ringla över smält choklad över kakan och pudra över florsocker.
Recept från tidningen "hembakat"
Vad duktig du är E-M! Jag är stolt över dig och ser fram emot att smaka nåt smaskigt snart. :) Kram / moster