Frallor och smålimpor

bakrecept, bröd & bullar / bröd, frallor, nybakat, smålimpor, vallmofrön / Permalink / 0

Detta är ett smidigt och enkelt bröd att baka, det tar inte särskilt lång tid att göra. Av receptet kan man göra frallor eller smålimpor, eller varför inte göra både och!?
 
Recept till två smålimpor och åtta frallor eller fyra smålimpor eller 16 frallor
 
4 dl fingervarmt vatten
4 msk olja
4 krm salt
1 paket jäst = 50g
8 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
 
Häll fingervarmt vatten, 37˚, olja och salt i en skål. Smula ner jästen och rör om.
Tillsätt vetemjöl och grahamsmjöl. Arbeta degen tills den är smidig och släpper skålen. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs.
Låt degen jäsa i skålen under bakduk i 25-30min.
Kåda degen smidig på lätt mjölat bakbord.
För frallor: Rulla ut degen till en längd. Dela längden i 8 eller 16 lika stora delar. Rulla varje del till en bulle och lägg på plåten.
För smålimpor: Dela degen i 2 eller 4 lika stora delar som bakas ut till längder och läggs på plåten.
Låt brödet jäsa med bakduk över.
Pensla bullarna och strö på vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen på 250˚ i ca 8min. Ta ut brödet och lägg dem att svalna på galler.
 
 
Till top