Lakritscupcakes

bakrecept, cupcakes / bakrecept, frosting, lakrits, lakritscupcake, lakritspulver / Permalink / 0

I ingrediensskåpet hemma hos mig finns en burk med lakritspulver. Ett pulver som är mycket gott att ha i bakverk. Att tillsätta lite lakritspulver i t.ex. en kladdkaka gör att chokladsmaken blir mycket större. Men det är framförallt gott att smaksätta cupcakes men lakrits. Jag har fått en hel del kommentarer om att det låter konstigt med en cupcake som smakar lakrits, men jag lovar dig, gillar du lakrits så gillar du dessa!
Om du har lakritsgodis eller lakritsströssel hemma så kan du blanda i det i frostingen innan du spritsar, men det får inte vara förstora bitar.
 
Recept till ca 12st
 
Muffins
3 ägg
2 ½dl strösocker
1msk lakritspulver
100g smör
1dl mjölk
2tsk bakpulver
3 ½dl vetemjöl
 
Frosting
50g smör
3 ½dl florsocker
1tsk vaniljsocker
3tsk lakritspulver
100g Philadelphia
 
Muffins: Sätt ugnen på 175˚.
Vispa ägg, strösocker och lakritspulver fluffigt.
Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner det i äggsmeten.
Sikta och blanda i bakpulver blandat med vetemjöl.
Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt, låt det stå i formarna i 5min.
Grädda i 15-16 min. Ta ur muffinsen ur muffinsplåten. Låt de svalna på galler.
Frosting: Vispa ihop alla ingredienser. Spritsa frostingen på muffinsen.
 
 
Recept från tidningen "hembakat"
 
 
Till top