Stora maränger med choklad

bakrecept, choklad, maränger / bakrecept, choklad, maränger, äggvitor / Permalink / 0
 
 
Har en massa äggvitor hemma efter en kaka som jag har bakat mycket på beställning. Det ända jag kan komma på att göra är maränger. Och varför inte lyxa till det med att göra extra stora och med smak av mintchoklad!?
Precis sådär läckra man vill ha dom, lite sega men krispiga utanpå.
 
 
100g mörk choklad (jag använde mörk choklad med mintsmak)
6 äggvitor
3 dl strösocker
 

Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum. Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.
Grädda marängerna i 125˚ i 1 timme och 30 minuter. Låt dem sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.
Njut!

 

 
 
 
 
Till top