Godistårta

Chokladsockerkaksbotten
3 ägg
2½ dl strösocker
5 msk kakao
50g smör
1 dl mjölk
3⅓ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ljus sockerkaksbotten
1 ½ ägg
1 ¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
25g smör
½ dl mjölk
1 ⅔ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ nypa salt
Vaniljfyllning
ca. 3 dl marsankräm
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
150g hallon, mosade
florsocker
Garnering
3 paket Chokladfingrar
valfritt godis
Chokladsockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175˚.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Häll i mjölk- och smörblandningen i äggsmeten. Blanda försiktigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diametern.
Grädda kakan i mitten av ugnen 25-30 min.
Låt svalna. Dela sedan bottnen till två.
Ljus sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175˚.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Häll i mjölk- och smörblandningen i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd ner i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diametern.
Grädda kakan i mitten av ugnen 25-30 min.
Hallongrädde: Vispa grädden fluffig och ganska hård.
Mixa hallonen och passera dem i en sil.
Blanda ihop grädden och hallonen.
Tillsätt florsocker, så det blir lagom i smak.
Blir den för lös kan man tillsätta lite marsanpulver.
Ta ena bottnen och lägg på ett fat. Bred på hallongrädde - dock inte allt då den ska täcka tårtan också. Lägg på en till botten och bred marsankräm på den. Lägg på sista bottnen. Täck hela tårtan med hallongrädden som är kvar. Tryck försiktigt på fingers runt om tårtan. Lägg på rikligt med godis uppepå. Knyt ett band runt om tårtan så att chokladfingrarna verkligen sitter fast.
Njut!

