Mjölkchokladcheesecake

Framför er ser ni nu en fantastisk god cheesecake.
Jag brukar inte tycka om cheesecake särskilt mycket, men denna var verkligen god. Jag kan tycka att fryst cheesecake smakar lite för mycket grädde ibland, men denna smakar ungefär som glass med ljuvlig chokladsmak och digestivebotten. Och eftersom det är maränger både i och på blir allt mycket godare.
Ett plus är att den är lätt att göra. Visst låter det perfekt!?
Botten
100g smör
250g digestivekex
100g smör
250g digestivekex
Fyllning
200g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
200g Philadelphiaost
1 msk florsocker
10–14 maränger
200g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
200g Philadelphiaost
1 msk florsocker
10–14 maränger
Garnering
några maränger
några maränger
ev. 25g smält choklad
Botten: Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen till små smulor. Häll smöret på digestivekexen och blanda till en jämn smet. Tryck ut i botten av en form, 24cm i diameter.
Fyllning: Smält 100g av chokladen över vattenbad. Grovhacka resten. Vispa grädden och blanda sedan ner all choklad, Philadelphiaost och florsocker. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner maränger i smeten.
Fyllning: Smält 100g av chokladen över vattenbad. Grovhacka resten. Vispa grädden och blanda sedan ner all choklad, Philadelphiaost och florsocker. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner maränger i smeten.
Täck tårtan med plastfolie och ställ den i frysen ett par timmar, så att den blir genomfryst. Ta fram ca. 20 minuter innan servering.
Garnera!

♥