Sugarpaste
Idag gjorde jag egen sugarpaste. Det som är fördelen med att göra egen är att den är mycket smidigare att arbeta med plus att man kan smaksätta och färga precis som man vill.

Ingredienserna är inget svårt att få tag på. Glycerol kan man köpa på apoteket, och allt annat i en vanlig mataffär.
Vad passar inte bättre än att kunna göra några fina kycklingar nu till påsk, med ett enkelt recept. Jag tycker det är jättekul att pilla med dessa figurer i alla olika former!

1 msk gelatinpulver
60g kallt vatten
175g vit sirap
1 msk Glycerol
2 msk neutral olja
800 - 900g florsocker
ev. Smak och färg
Blanda gelatinet med det kalla vattnet. Låt stå tills blandningen har stelnat. Ställ över vattenbad och hetta upp tills det har löst sig. Tillsätt sirap och Glycerol och blanda ordentligt. Rör i oljan och ta bort skålen från hettan. Tillsätt eventuellt smak och färg. Låt blandningen svalna något jobba in florsockret lite i taget och blanda väl. När sugarpasten är väl blandad, plasta in den i platsfolie.
Förvara den i en tätslutande burk i rumstemperatur, den håller sig ett bra tag.
Forma dina figurer som du vill. Jag gjorde för det mesta rosor, påskharar och kycklingar.
Lycka till!

