Dubbla sockerhjärtan

Dags att ladda upp med Alla hjärtans dag fika! Vem blir inte glad för en kaka som är god och som sprider massa kärlek!?
Nu har jag kommit hem från semestern, jag har sportlov och snart är det Alla hjärtans dag. Vad passar då bättre än att ha ett tema? Som ni förstår blir ju temat Alla hjärtans dag och kärlek.
Idag tänkte jag baka och det blev att min syster hängde på. Vi bestämde oss för att baka denna kakan inför dagen som väntar. Därför blir det att jag startar upp temat på bloggen med denna spröda, hjärtformade, söta kaka som är enkel att göra men också lite pysslig, vilket jag gillar!
ca 10st
Kakdeg
2½ dl strösocker
125g smör eller margarin, rumsvarmt
1 ägg
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
½ dl mjölk
ca 6 dl vetemjöl
Glasyr
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
några droppar röd karamellfärg
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
några droppar röd karamellfärg
Kakdeg: Rör ihop strösocker och matfett tills det är mjukt. Blanda i ägg, bakpulver, salt, mjölk och mjöl, lite i taget, till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp 1 timme.
Sätt ugnen på 180˚C.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Stansa ut lagom stora hjärtan ganska tätt brevid varandra med en pepparkaksform. Ta bort degen runt om och låt kakorna ligga kvar. Ta en mindre pepparkaksform och stansa ut ett hål mitt i hjärtat i hälften av kakorna. Lägg de små kakorna på en egen plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. De små kakorna gräddas i 8-10 minuter.
Glasyr: Häll florsockret i en skål. Tillsätt vatten lite i taget. Rör ihop till en fast men bredbar glasyr. Droppa i lite röd karamellfärg för rosa färg. Bred glasyr på det undre hjärtat och lägg försiktigt på ovandelen. Låt glasyren torka.
Dekorera som du vill med glasyr och strössel.


♥