Hembakta polarkakor


Hembakta polarkakor, lätta att göra och minst lika goda som köpta polarkakor. Så mycket gott man skulle kunna få plats att lägga på en och samma macka. Perfekt till att göra räkmackor, och ösa på med saker. Eller varför inte göra som jag, äta med smör och ost på vilket jag tycker är väldigt gott.
Storleken på dem kan man variera så som man själv vill ha. Men jag tycker att detta är en bra storlek då man kan äta en stor lyxig macka eller dela den i två delar, halvmånar. Du gör lite som du vill!
14-16st
50g jäst
5 dl mjölk
75g smör, rumsvarmt
¾ dl ljus sirap
1½ tsk salt
9 dl rågsikt
6-7 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, sirap, salt, rågsikt och vetemjöl lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg, för hand eller i bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i 50-60 minuter.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1cm tjock. Kavla sista varvet med en kruskakavel eller nagga tätt med en gaffel.
Stansa ut rundlar, ca 13-14cm i diameter.

Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250˚.
Grädda bröden mitt i ugnen i 6-9 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

♥
Vad duktig du är EnglaMaja och vilket fint reportage!!!
Kan man beställa kokor när du går i skolan också??
Hälsningar Gunilla