Morotskaka i långpanna
bakrecept,
kakförsäljning,
långpannekakor
/
bikarbonat,
glasyr,
långpannekaka,
morotskaka,
morotskaka i långpanna,
morötter,
philadelphia,
philadelphiaglasyr
/
Permalink /
0

Enligt mig är det ingen morotskaka utan glasyr. Så här har ni en komplett morotskaka. Både kaka och glasyr. Detta är en perfekt kaka att slänga ihop snabbt när man inte har supermycket tid. Ett plus är ju oxå att man kan göra den i vilken storlek och form man vill.
Kaksmet
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl strösocker
200g smält smör eller margarin
6 dl fint rivna morötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
ev. 1 tsk kardemumma
Glasyr
200g philadelphiaost
150g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Kaksmet: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smör och vetemjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de fint rivna morötterna.
Smörj och bröa en långpanna, ca 30x40cm. Häll smeten i formen. Grädda kakan i 175˚ mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser. Vispa till en slät kräm med elvisp. Bred krämen över kakan.
Skär lagom stora bitor med en vass kniv och servera!
Skär lagom stora bitor med en vass kniv och servera!
♥