Chokladcookies med after eight

Här kan man verkligen snacka chokladdröm! En chokladcookie med vit choklad som är toppad med after eight och strössel. Hur fantastiskt låter inte det!?
Min pappa sa nyss "De där kan du ju inte kalla för kakor, det är ju godis". Kan väl hålla med honom lite men jag tycker fortfarande att de räknas som kakor, fast väldigt lyxiga sådana!

Nu ska ni få receptet så att ni genast kan börja baka och sedan njuta av varenda tugga, för det lovar jag att ni kommer göra!
16st
125g rumsvarmt smör
1¼ dl strösocker
1¾ dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
75g vit choklad
16 plattor after eight
strössel
Börja med att sätta ugnen på 175°. Vispa smör och strösocker poröst. Blanda i vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör försiktigt i äggulan. Hacka sedan chokladen till mindre bitar. Blanda i dem i kakdegen.
När du har en jämn deg, delar du upp den i 16 lika stora delar. Rulla bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med lätt hand.
Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda i ca 9 minuter. Ta sedan ut plåten med kakorna och lägg på en after eight platta på varje kaka. Sätt sedan in låten i ugen igen i 2-3 minuter. Ta ut och låt svalna lite, dekorera sedan med strössel.


♥
Ser supergoda ut! Måsta provas /kram