Lakritschokladbollar
Nu kommer det. Receptet på dessa fantastiskt goda chokladbollar fast med lite twist.
Jag kände för att experimentera lite i köket vilket resulterade i detta, Lakritschokladbollar
(Till vänster på bilderna)

För att inte känna havregrynen så väl mixade jag smeten vilket blev mycket godare tycker jag. Sedan hittade jag strössel hemma som passade så bra till de olika sorterna. (De till höger, är nutellabollar och de kommer det recept på i ett annat inlägg.)

Det är av en vanlig chokladbollssmet som jag sedan tillsatte lakritspulver i. Så även att de blev lite godare, är de fortfarande barnsligt enkla och snabba att göra!
100g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
3 tsk lakritspulver
2-3 msk kallt vatten.
Blanda ihop alla ingredienser förutom lakritspulver och vatten väl. Mixa smeten med en mixerstav.
Tillsätt lakritspulver och vatten i smeten. Blanda väl. Tillsätt mer lakritspulver om du vill ha ännu mer smak.
Rulla bollar av smetarna och rulla dem i strössel.
Ställ i kylskåpet en stund. Sedan är det bara att njuta av dem!

Glöm inte att följa mig på instagram, @englamajasgodsaker
♥
Men skojar du vad gott med nutellabollar!