Pariservåfflor

bakrecept, småkakor / bakrecept, hemmagjorda pariservåfllor, nybakat, pariservåfflor, smörkräm, äggula / Permalink / 2
 
Idag var jag sugen på att testa på något nytt, och då blev det just de här franska bakverken. Pariservåfflor! 
 
 
Jag har alltid tänkt mig att pariservåfflor är något som är svårt att göra och att det är lite annorlounda ingredienser i, men icke sa Nicke! Hur enkla som helst, inget krångligt, och goda dessutom!
 
Detta är lätt en av mina favoriter bland småkakorna, och här kommer receptet så att ni också kan testa dem! :)
 
 

Kakdeg
2 ½ dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
1-2 msk vatten

socker till utkavling

Fyllning
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker


Kakdeg: Hacka ihop mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop degen.
Låt den stå kallt någon timme.
Kavla ut degen till knappt ½ cm tjocklek.
Stansa ut kakor med ett runt mått, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på ett sockrat bakplåtspapper och kavla ut dem med en kruskavel, till ovala långsmala kakor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 min eller tills de fått fin färg och ser spröda ut.

Fyllning: Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och vaniljsockret och rör om. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning emellan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Hejsan! Underbar blogg verkligen. Jag undrar om du skulle kunna lägga ut ett recept på maränger? Har försökt med de flesta klassiska recepten men alla har misslyckats... Alla säger olika med vispa mycket och lite, glasskål osv. Skulle bli jättetacksam ifall men känn ingen press! Kramar

Svar: Hej! Tack så jättemycket, vad glad jag blir! Jag har bakat maränger många gånger med många olika recept som har blivit jättegoda så det är nog inga problem, och just nu har jag väldigt mycket äggvita i kylskåpet. Så håll utkik efter ett marängrecept nu en stund framöver! kram :)
Engla-Maja Hörstrand

#2 - - Anonym :

Tack! Ska hålla utkik här på bloggen och skönt att någon kan det här med maränger... Kram

Till top