Pariservåfflor


Kakdeg
2 ½ dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
1-2 msk vatten
socker till utkavling
Fyllning
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Kakdeg: Hacka ihop mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop degen.
Låt den stå kallt någon timme.
Kavla ut degen till knappt ½ cm tjocklek.
Stansa ut kakor med ett runt mått, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på ett sockrat bakplåtspapper och kavla ut dem med en kruskavel, till ovala långsmala kakor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 min eller tills de fått fin färg och ser spröda ut.
Fyllning: Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och vaniljsockret och rör om. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning emellan.


Hejsan! Underbar blogg verkligen. Jag undrar om du skulle kunna lägga ut ett recept på maränger? Har försökt med de flesta klassiska recepten men alla har misslyckats... Alla säger olika med vispa mycket och lite, glasskål osv. Skulle bli jättetacksam ifall men känn ingen press! Kramar