Cupcakes med vit chokladfrosting

bakrecept, choklad, cupcakes / bakrecept, choklad, cupcakes, nybakat, philadelphia, philadelphiaglasyr, vit choklad, vit chokladfrosting / Permalink / 0
 
Första maj har kommit och jag och några tjejer startade dagen med att äta brunch tillsammans. Det var jättemysigt och gott! Ni kan ju se på bilden så fattar ni! 
Jag hade med mig några cupcakes som jag bjöd på, just dem ni ska få recept på nu!
 
Cupcakes i dessa oändliga smaker. Och alltid blir det lika gott!
Dessa gick hem hos tjejerna kan jag säga, och jag gissar på att resten av familjen vill smaka på dem till fredagsmyset ikväll. 
 

12-14st

Muffinssmet
100g smör 
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Sätt ugnen på 200˚ och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna lite. Häll ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål och vispa det hela till en porös smet. Rör ner smör och mjölk.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao för sig och rör ner i smeten.
Grädda i ca. 15 minuter.

Vit chokladfrosting
150 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g Philadelphiaost
250 g florsocker

Smält den vita chokladen över vattenbad och låt den svalna lite. Vispa upp smöret med en elvisp och tillsätt den avsvalnade chokladen. Tillsätt Philadelphiaost och florsocker och vispa frostingen riktigt krämig. 

Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera så fint du kan!

 
 
 
 
 
 
Till top