Cupcakes med vit chokladfrosting


12-14st
Muffinssmet
100g smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
Sätt ugnen på 200˚ och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna lite. Häll ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål och vispa det hela till en porös smet. Rör ner smör och mjölk.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao för sig och rör ner i smeten.
Grädda i ca. 15 minuter.
Vit chokladfrosting
150 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g Philadelphiaost
250 g florsocker
Smält den vita chokladen över vattenbad och låt den svalna lite. Vispa upp smöret med en elvisp och tillsätt den avsvalnade chokladen. Tillsätt Philadelphiaost och florsocker och vispa frostingen riktigt krämig.
Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera så fint du kan!