Smore´s Cupcakes
Bottnar
50g smör
100g digestivekex
15g strösocker
100g choklad
36st mini-marshmallows
Muffinssmet
140g vetemjöl
170g strösocker
45g kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ägg
125g mjölk
45g rapsolja
Fluff
1½ äggvita
2⅓ dl vit sirap
1 nypa salt
110g florsocker
½-1 vaniljstång
Bottnar: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
Lägg en sked med smulor i botten på varje form och platta med baksidan av en sked. Grädda i ugnen i 4 minuter. (Programet 8-10minuter)
Ta ut plåten och lägg i en bit choklad i varje form tills den börjar smälta. Fäst 3 st marshmallows per cupcake i chokladen och ställ i frysen medan du blandar smeten.
Muffinssmet: (Programet sänkt värmen till 170 grader) Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en bunke och vispa ihop ordentligt. Vispa sedan ihop ägg, olja och mjölk innan du blandar de med de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet.
Fyll ¾ av cupcakeformen och baka i ca 15 minuter.
Ta ut plåten och låt dem svalna helt innan du tar bort dem.
Fluff: Vispa äggvita, vanilj, sirap och salt på hög hastighet i ca 15 minuter. Sänk hastigheten och tillsätt siktat florsocker. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa en topp på varje cupcake.
Åh så himmelsgott det ser ut! Blev baksugen idag och vem vet inte om det är dessa som kommer att bakas!? Du har verkligen en underbar bakblogg med massa härliga recept! Kramar