Smore´s Cupcakes

bakrecept, choklad, cupcakes / bakrecept, choklad, cupcakes, marshmallowfluff, nybakat, smore´s cupcakes / Permalink / 2
En vanlig chokladcupcake tror ni säkert att detta är, men nej så fel ni har! I bakgrunden av bilden kan man skymta lite annat.
 
Av med pappret och man ser detta. Ser det inte lyxigt ut!? En kexbotten, en chokladmuffin som är väldigt saftig och på toppen någon vit glasyr. 
 
Och när man tar ett bett så ser man det här. Jag tycker att det ser vääldigt gott ut och det kan jag säga att det är också. Som man säger, en bild förklarar mer än tusen ord!
 
Jag hade några kompisar på besök härom dagen och då bjöd jag på dessa. Jag kan säga att jag fick bara massa bra kommentarer av dem, det måste ju vara ett gott tecken!
Ovanpå som topping är det marshmallowsfluff och det är ju så gott! Har aldrig ätit det innan men det var verkligen jättegott. Jag fick lite fluff över så när jag hade mina kompisar här blev det att vi t.o.m satt och åt bara fluff så gott är det! Tur att det inte är så svårt att göra! :)
 
 
ca. 12st

Bottnar
50g smör
100g digestivekex
15g strösocker
100g choklad
36st mini-marshmallows

Muffinssmet
140g vetemjöl
170g strösocker
45g kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ägg
125g mjölk
45g rapsolja

Fluff
1½ äggvita
2⅓ dl vit sirap
1 nypa salt
110g florsocker
½-1 vaniljstång

Bottnar: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. 
Lägg en sked med smulor i botten på varje form och platta med baksidan av en sked. Grädda i ugnen i 4 minuter.  (Programet 8-10minuter)
Ta ut plåten och lägg i en bit choklad i varje form tills den börjar smälta. Fäst 3 st marshmallows per cupcake i chokladen och ställ i frysen medan du blandar smeten.

Muffinssmet: (Programet sänkt värmen till 170 grader) Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en bunke och vispa ihop ordentligt. Vispa sedan ihop ägg, olja och mjölk innan du blandar de med de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet. 
Fyll ¾ av cupcakeformen och baka i ca 15 minuter. 
Ta ut plåten och låt dem svalna helt innan du tar bort dem.

Fluff: Vispa äggvita, vanilj, sirap och salt på hög hastighet i ca 15 minuter. Sänk hastigheten och tillsätt siktat florsocker. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa en topp på varje cupcake. 

 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Åh så himmelsgott det ser ut! Blev baksugen idag och vem vet inte om det är dessa som kommer att bakas!? Du har verkligen en underbar bakblogg med massa härliga recept! Kramar

Svar: Tack så mycket, jag blir jätteglad av dina fin ord!♡ Vilken tur att du hittade dessa då! Lycka till, kram!:)
Engla-Maja Hörstrand

#2 - - My:

Testade för nån dagar sen att baka dessa, och gud vad gott! Älskade verkligen bottnarna :3
Dock fick jag stå och vispa fluff:et i inte 15 min, inte 30 min, utan 240 minuter, alltså fyra timmar så att det inte var för rinnande :P

Svar: Vad kul att det blev lyckat tillslut i alla fall då och att du tyckte det var gott! Själv verkligen ÄLSKAR jag dom!! kram ♡
Engla-Maja Hörstrand

Till top