Chokladkolapaj med flingsalt

bakrecept, choklad, desserter, tårtor / Alla hjärtans dag, bakrecept, chokladkolapaj, chokladkolapaj med flingsalt, dessertpaj, flingsalt, fredagsfika, seg chokladkola / Permalink / 3
Min pappa hade fredagsfikat för en vecka sedan på sitt jobb. Då passade jag på att testa denna paj. Hans jobbarkompisar verkade tycka den var riktigt god. Men som tur var så blev det lite över, och gissa vem som blev överlycklig då!?
 
Ett tips är att göra denna till alla hjärtans dag. Deckorera lite fint med hallon och kakao och bara njut tillsammans med den du gillar. Jag lovar dig att det går hem!;)
 
Pajen är inte alls svår att gör men blir såå god! Chokladkolan blir sådär lagom seg och flingsaltet bryter av väldigt gott. Bottnen gjord på digestivekex ger en härlig crunch.
Jag hoppas att ni ser hur god den är, även att bilden är tagen med en mobilkamera..
 
 
200g digestivekex
100g smör
 
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
2 dl ljus sirap
4 msk kakao
50g smör
1 tsk ättiksprit
1 tsk flingsalt
 
Börja med att smälta 100g smör. Krossa kexen till fina smulor. Häll smöret över kexsmulorna och blanda väl. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 23cm i diametern. Ställ i kylskåpet så den får kallna och stelna. 
Häll vispgrädde, strösocker, sirap och kakao i en kastrull. Låt smeten koka tills den tjocknat och är 125˚. Ta kstrullen åt sidan och blanda i 50g smör, ättiksprit och flingsalt. Häll kolan i pajformen. Strö över lite flingsalt om du ill ha mer sälta.
Ställ den kallt för att stelna. Pudra över kakao innan servering. 
 
 
Lycka till!
#1 - - ISA:

herre!! vilken skapelse då!<3

Svar: Men åhh Tack!! Och ja, jag håller med 😉
Engla-Maja Hörstrand

#2 - - OLIVIA | 17,8 årig tjej i medievärlden:

Dör vad gott!

Svar: Hahah ja!
Engla-Maja Hörstrand

#3 - - emiza:

gott :D

Svar: Ja väldigt!😉
Engla-Maja Hörstrand

Till top