Godistårta 2

bakrecept, choklad, tårtor / algrens bilarfluff, bakrecept, fingers, godistårta, konfirmstionstårta, smarties, tårta / Permalink / 2
Hej på er!
I helgen har jag haft det väldigt fullt upp, jag har fyllt år, konfirmerats och tagit moppekörkort. Så jag har verkligen haft saker att göra!
Jag bjöd in delar av släkten till lite fest i söndags för att fira allting, och eftersom det var kombinerat med så många olika saker så tänkte jag att då måste det var mycket fika. Så det blev en kakbuffe. Och på den kakbuffen stod bland annat denna himmelska tårta. 
 
Jag gjorde en annan godistårta till påsk, den hittar ni här.
Jag tror att denna blev en riktigt god favorit hos alla. Den har chokladbottnar och är fylld med Ahlgrens bilarfluff och hallongrädde, sedan dekorerad med smarties och fingers. Alla favoritsmaker i en enda stor favoritsak, tårta alltså. Det låter väl bra!? Jag måste även tillägga att denna tårtbotten blev så oerhört luftig och god. Den kommer jag använda till i stort sett alla tårtor framöver!
 
Ahlgrens bilarfluff blev en ny favorit, tyckte det var jättegott och passade så bra i tårta. Har du inte testat fluff? Vet du inte vad fluff är? Fluff är grädde som man värmer upp och sedan smälter i godis. Det får sedan stå och svalna i kylskåp över en natt och sedan vispar man det fluffigt med elvisp. Jag tycker att du ska göra det, såå mycket godare än vanlig grädde. Och du kan göra det med i stort sett vilket godis du än vill.
Så nu ska ni få receptet!
 
Chokladtårtbotten 
4 ägg
2 dl strösocker
¾ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
¼ dl kakao
 
Ahlgrens bilarfluff
3 dl vispgrädde
60g ahlgrens bilar
 
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
150 - 200g hallon
florsocker
 
Garnering
3 paket fingers
smarties
 
 
Chokladtårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175ᵒ. 
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
Vispa ägg och strösocker pösigt. Sikta därefter i vetemjöl blandat med potatismjöl, bakpulver och kakao. 
Blanda försiktigt till en jämn smet med en slickepott. 
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av av ugnen, ca 30 minuter. 
 
Ahlgrens bilarfluff: Värm upp vispgrädden i en kastrull på svag värme. Den får absolut inte koka. Klipp bilarna i mindre bitar och häll i dem i den varma grädden. Rör försiktigt tills allt har smält. Häll över i en burk med lock och låt stå i kylskåp i minst 6 timmar, helst över natten. Vispa därefter grädden fluffig med elvisp. 
 
Hallongrädde: Vispa grädden fluffig och ganska hård. 
Mixa hallonen och passera dem i en sil. 
Blanda ihop grädden och hallonen.
Tillsätt florsocker, så det blir lagom syrlig.
Blir den för lös kan man tillsätta lite marsanpulver.
 
Dela på tårtbottnen så att det blir 3 delar. Lägg den första på ett fat och bre sedan på fluffet. Ta en till botten och lägg ovanpå. Bre på hallongrädde. (Tänk på att den ska räcka till att täcka tårtan också.) Lägg på den sista bottnen och spackla hela tårtan med hallongrädde. Sätt fingers på kanten av tårtan och lägg massa smarties ovanpå tårtan.
Knyt till sist ett band runt tårtan så blir den både vacker och allt sitter fast bra.
 
 
Komentera gärna vad ni vill ha recpet på och/eller om ni har några frågor.
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anna:

Funderar på mängden florsocker i godistårtan med ahlgrens bilarfluff. Det står ingen

Svar: I fluffet ska det inte vara något florsocker. Om det var i hallongrädden du menade så är det att man tar efter smak, hur söt eller syrlig man vill ha den. Lycka till om du gör den!
Engla-Maja Hörstrand

#2 - - Anonym:

Hej! Ska pröva på denna tårta till dotterns kalas. Hur långt i förväg kan man göra tårtan? Blötte du bottnen före eller räckte det med fluffet o hallongrädden för att få passligt 'saftigt' botten?

Svar: Jag tror faktiskt att jag tyckte att tårtan var godare dagen efter när den hade fått stå och safta till sig lite. Men väldigt god dagen man gjorde den också såklart. Så helst tidigast dagen innan, gör du den tidigare får du kanske räkna med att den blir lite torrare. Jag tycker att bottnen var så saftig som den var så det räckte med fluffet och grädden.Lycka till!! Kram
Engla-Maja Hörstrand

Till top