Jordgubbsbiskvier
När jag bakade dem gjorde jag hälften vanliga chokladbiskvier, recept finns här och andra hälften gjorde jag jordgubbsbiskvier.
½ dl äggvita
1 msk kakao
100g frysta jordgubbar
200g vit choklad
Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Häll sedan smeten i en sprits och använd en slät tyll. (Har du ingen spritspåse går det bra att klicka ut smeten med en sked.) Spritsa sedan ut smeten på plåtarna till släta runda kakor. Ta lite vatten på ett finger och släta till kakorna så blir de ännu finare. Låt de stå och torka i rumstemperatur i 30 minuter.
Grädda sedan i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Vispa smöret mjukt och fluffigt. Tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker och vispa ännu lite till tills du har en slät kräm. Tillsätt en äggula i taget och rör ihop till en fin smörkräm. Rör i den avsvalnade jorgubbssåsen.
Bred sedan krämen på kakornas undersida. Det lättaste sättet är att klicka ut smeten på mitten av kakan och sedan dra med en spatel eller liknande mot kanterna.
Ställ kakorna i frysen i ca 15 minuter, så att de blir lättare att doppas i chokladen sen.
Garnering: Under tiden som biskvierna står i frysen så smälter man chokladen.
Bryt ⅓ av chokladen i mindre bitar och smält den sedan över vattenbad.
Hacka den resterande chokladen till små bitar. När all choklad har smällt häller du i den hackade chokladen och rör om tills du har en slät och fin choklad. Nu har du en perfekt temperatur att doppa biskvierna i.
Ta ut biskvierna ur frysen och doppa ner dem i chokladen så att all smörkräm är täckt. Jag tycker det är enklast om man tar en smal grilltång i plast och klämmer försiktigt fast kakan och doppar sedan ner i chokladen. Låt chokladen rinna av lite och vänd snabbt upp kakan.
Ställ dem i kylskåpet så de stelnar.
Kakorna går utmärkt att frysa, ta upp de ca 20 minuter innan servering.
De ser verkligen helt helt heeeelt otroliga ut :D :D Sååååå sugen nu ju!